Deze maand in Het Houtblad

 cover022018

 

Het Houtblad 2/2018
Ook als u nog geen abonnee bent van Het Houtblad, kunt u deze editie ontvangen door u aan te melden. Hieronder leest u een voorproefje met de highlights van het maartnummer.

Woning Pirita Tallinn
Dat er oneindig op de standaardvorm van een huis kan worden gevarieerd, bewijst zwart op wit een woning te Tallinn, met allerlei tegenbewegingen. Expressionisme in het bos. 

Koffiehuis de Goede Morgen
BLOC7 architecten ontwierp een verrassend tweespan: een koffiehuis plus bijbehorend paviljoen. Ranke inlands lariks portaalspanten geven beide bouwwerken ruggengraat én ritme.

Carrefour International du Bois
Drie dagen lang is het Exhibition Park la Beaujoire in Nantes trefpunt voor 550 exposanten en 10.520 bezoekers. Onderdeel zijn conferenties over houtinnovaties en houtarchitectuur. 

Coeda House
Virtuoos architect Kengo Kuma is een dichter. Naast (mega)grote projecten ontwerpt hij tal van fijnzinnige projecten: het zijn alle koesteringen van zijn liefde voor schoonheid en materialen, waarbij met name hout kan worden genoemd.

Restaurant Sushisamba
De wereldkeuken is er. Het Verre Oosten en Zuid-Amerika gaan culinair samen in restaurant Sushisamba te Amsterdam. Verstilde Japanse poëzie fuseert met rondborstig carnaval.

Warner Stand
De nieuwe toeschouwerstribune Warner Stand in Londen is voorzien van Europa’s grootste overhuiving in gelamineerd Amerikaans wit eiken liggers: een constructief hoogstandje.

Drinkwaterpompstation Vitens
Waterbedrijf Vitens heeft in Zeddam een nieuwe productie-eenheid laten bouwen. Dankzij het grillige Accoya-vlakkenstelsel over het gebouw wordt het geheel opgenomen in de natuur.

Het Houtblad nr. 2 verschijnt op 23 maart.