Deze maand in Het Houtblad

 cover_08_2017klein

 

Het Houtblad 8/2017
Ook als u nog geen abonnee bent van Het Houtblad, kunt u deze editie ontvangen door u aan te melden. Hieronder leest u een voorproefje met de highlights van het decembernummer.

Kruislaaghout op IJburg
Een kruislaaghouten huis op IJburg heeft als eerste project in Nederland een innovatieve hout-betonvloer als stabiliteitsschijf. Al het hout blijft gezond in het zicht.

Conversation Plinth
Voorbeeld Conversation Plinth. Behalve met Amerikaans tulpenboomhout wordt ook met andere Amerikaanse houtsoorten geëxperimenteerd in kruislaaghout: wit eiken, esdoorn en essen.

Fotoverslag Houtdag 2017
Onder het thema Revoluties in hout beleefde de Houtdag opnieuw een succesvolle editie. 185 trekkers in de bouw kregen voldoende munitie om voorop te blijven lopen. Ook online is een verslag te bekijken. 

Garden Valley Lyang
Dat een stedenband meer betekent dan Ni hao bewijst het vakantiepark Garden Valley in het Chinese Liyang. En zien is samen verder gaan, want er komt nog meer houtbouw aan.

Onderzoek polymeer polypyrrool
Na een proces van zes jaar is het onderzoek naar de pluseigenschappen van de polymeer polypyrrool afgerond. De gedeelde ervaringen van 23 partijen opgeteld. 

Seminar Gevelhout
Het Houtblad organiseert met de Jaarbeurs tijdens de Vakbeurs Gevel (25 januari 2018,
Ahoy Rotterdam) het seminar ‘Halt! Innoverend gevelhout’. Schrijf u snel in!

IKC De Geluksvogel
Bij het Integraal Kind Centrum De Geluksvogel in Maastricht werkten opdrachtgever en architect nauw samen. Eindresultaat: een speels en transparant gebouw met vele doorzichten.

Het Houtblad nr. 8 verschijnt op 22 december.