Deze maand in Het Houtblad


 Cover 05-2018  Houtblad

 

Het Houtblad 5/2018
Ook als u nog geen abonnee bent van Het Houtblad, kunt u deze editie ontvangen door u aan te melden. Hieronder leest u een voorproefje met de highlights van het augustusnummer.

Hotel Jakarta

Amsterdam kan trots bogen op z’n tweede houthoogbouwproject. Uniek in de wereld is dat het om een hotel gaat (32 m hoog). Deel 19a in de serie over houthoogbouw.

Hotel Jakarta is spotlightproject op Het Houtblad.nl.

 

Het Funenhof

In de Amsterdamse Czaar Peterbuurt heeft Arons & Gelauff een verborgen woonhof gerealiseerd met een magistrale balkengevelbekleding, die binnen- en buitenwereld gemoedelijk vervlecht.

 

Future Space Salone del mobile 2018

Dit paviljoen is opgebouwd uit meer dan 1.600 dennen latten. Gestapeld en gedraaid, spelen ze met licht en schaduw op de binnenplaats van de universiteit van Milaan.

 

Terra Lodge Hotel Mindelo

Ontwerp lokaal en koop lokaal. Dat geldt voor de afgelegen eilandengroep Kaapverdië, waar materialen de schaarste definiëren. Maar dat betekent geenszins dat dit leidt tot armoearchitectuur.

 

Kantoorpaviljoen

In Vught staat een opvallend kantoorpaviljoen, een schilddak van koperen lamellen, gevels van glas en kozijnen, plafonds en interieur van iroko geven een moderne én warme uitstraling.

 

Agri Kapel

Minder dan 1% van de Japanners is christen, maar oude kerken worden diep gekoesterd. In Nagasaki staat nu een nieuwe trouwkapel, gebaseerd op de oudste rooms-katholieke kerk van Japan.   

 

Het Houtblad nr. 5 is op 24 augustus verschenen.