Deze maand in Het Houtblad

 cover032018

 

Het Houtblad 3/2018
Ook als u nog geen abonnee bent van Het Houtblad, kunt u deze editie ontvangen door u aan te melden. Hieronder leest u een voorproefje met de highlights van het meinummer.

Bezoekerspaviljoen Duivenvoorde
Bezoekerspaviljoen Duivenvoorde van 70F architecture oogt als een boerenschuur, maar herbergt een modern glazen paviljoen. Aan het project is de Prix Versailles 2018 toegekend. 

Paneum Asten
Coop Himmelb(l)au geldt als een vertegenwoordiger van het expressionistisch getinte deconstructivisme. Hoe zit dat met Paneum, een reusachtig beeld op een reusachtige sokkel? Lees het op Het Houtblad.nl, waar het is uitgeroepen tot Spotlightproject. 

Vijf over twaalf 
We zitten in het seizoen waarin het schaven van dunne plakjes milieumaatregelen niet langer volstaat. Er moet worden doorgepakt, anders keert de natuur de mens.

Groene Mient Den Haag
Een samenleving wordt gebouwd volgens eigen en gedeelde agenda’s. Dat gold ook voor de
luchtspiegelingen van 33 woningeigenaren, die solide bodem vonden in Groene Mient.

Pompejus Halsteren
Het werk van RO&AD Architecten heeft een dadaïstisch-surrealistische inslag. Bij hun projecten divergeren beeld en betekenis in een ontheming van associaties. Voorbeeld Pompejus.

Katern Mensenwerk
Het katern Mensenwerk wordt gemaakt samen met FNV Bouw en CNV Vakmensen. Hierin komen allerlei zaken uit de houtpraktijk aan bod.

Het Houtblad nr. 3 verschijnt op 18 mei.