Deze maand in Het Houtblad


 Cover - Houtblad 8 - 2018 - dezemaand

 

Het Houtblad 8/2018

Ook als u nog geen abonnee bent van Het Houtblad, kunt u deze editie ontvangen door u aan te melden. Hieronder leest u de highlights van het decembernummer.

Schuurhuis Slochteren

In Slochteren staat een aardbevingsbestendige woning. Geveldelen in Siberisch lariks sluiten naadloos aan op shingles van red cedar. Doordacht materiaalgebruik en finesse in de afwerking vormen eenvoud om tot ingetogen schoonheid.

 

Fotoverslag Houtdag 2018

In het sfeervolle Hotel Jakarta werd een programma boordevol houtkennis gepresenteerd. Begeleid door dagvoorzitter Daan Bruggink, lieten sprekers uit binnen- en buitenland aan de hand van inspirerende projecten zien wat er vandaag de dag mogelijk is in hout..

 

Museum Werkplaats Houtstad IJlst

Stoere volhouten spanten, buiten al pontificaal in het zicht, onderstrepen dat het nieuwe museum in IJlst is gewijd aan het rijke houtverwerkende verleden van dit stadje. 

 

Station Assen

Om de treinreiziger een warm welkom te heten, heeft het nieuwe station van Assen een modern en open karakter. Opvallend is de overkapping van gelamineerd vuren liggers: een soort reuzentafel met een driehoekig blad dat uittorent boven winkels en NS-voorzieningen.

 

Schaapskooi Bargerveen

Een nieuwe stal voor 1000 schapen en 110 runderen. Een bedrijfswoning en een restaurant annex bezoekerscentrum voor natuurgebied Bargerveen. Ingebed in het landschap en gemodelleerd naar het beroemde schilderij Veenkeet bij avond van Vincent van Gogh. 

 

Calgary Central Library, Canada

De nieuwe bibliotheek van Calgary imponeert met dubbelgekromde entreepoorten in western red cedar. Een centraal atrium vormt de spil van het gebouw. Daar omarmen hemlock balustrades en plafonds de bezoekers.  

 

Het Houtblad nr. 8 verschijnt op 14 december 2018.