Leegwater Houtbereiding bv

Bouwen in hout is een ontzettend mooi concept. En als u voor de juiste behandeling kiest, gaat hout ook nog eens lang mee. Leegwater Houtbereiding weet als geen ander hoe u de natuurlijke vijanden van hout buiten de deur kunt houden. Impregneren, drogen, coaten en brandwerend maken.

Alle fases van houtveredeling, -behandeling en -bewerking kunnen wij in eigen huis uitvoeren. Laat u daarom adviseren door Leegwater nog voor u aan het ontwerpen, bouwen of afwerken in hout gaat beginnen.

Duurzaamheid

Leegwater staat al zo'n 70 jaar aan top als het gaat om houtverduurzaming. Wij beschikken over alle kennis van de natuurlijke eigenschappen van hout die noodzakelijk is voor de vakkundige verduurzaming van hout. Deze kennis passen wij moeiteloos toe op uw specifieke wensen en de manier waarop het hout zal worden toegepast.

Daarnaast houden we altijd rekening met de eisen van het Bouwbesluit en met ons milieu. We hebben niet voor niets al sinds de jaren '80 het KOMO-keurmerk. U kunt dus vertrouwen op de kwaliteit van onze producten en behandelingsmethoden. Bovendien garandeert het certificaat dat we voldoen aan de wet- en regelgeving in de bouw.

Meer informatie over duurzaamheid.

Houtbewerking

HoutbewerkingBij Leegwater werken zo'n vijftig vakmensen. Uw opdrachten zijn dus in een mum van tijd voltooid - van tientallen meters tot vele kilometers aan hout. Verder beschikt Leegwater over eigen droogkamers, impregneerketels en lakstraten.

Uniek is ons kleurlaboratorium waar we elke denkbare kleur voor u kunnen realiseren. We voorzien u graag van proefmonsters, zodat u zelf kunt zien, voelen en ruiken hoe vakwerk in verduurzaming eruit ziet. Met onze computergestuurde zaagmachines kunnen we uw hout op de tiende millimeter nauwkeurig afkorten.

Voor klein en eenvoudig machinaal zaag- en freeswerk kunt u ook bij ons terecht. U kunt uw hout ter plekke dus direct verwerken.

Meer informatie over houtbewerking.

Brandvertaging

BrandvertragingHet Bouwbesluit schrijft strenge brandveiligheidsnormen voor. Daarmee moet de kans op brand verkleind worden. Ook moeten ze de brand vertragen, zodat mensen de tijd hebben om te vluchten.

Leegwater heeft Flame Delay® ontwikkeld om aan al die strenge eisen te voldoen. Als u uw hout- en plaatmaterialen behandelt met Flame Delay®, wordt de brand- en rookontwikkeling vertraagd. Flame Delay® zorgt ervoor dat de brandbare houtgassen worden gebonden bij verhitting door vuur. Daardoor komt er een brandvertragende laag op de buitenzijde van het hout die verdere verhitting van het hout tegengaat.

Meer informatie over brandvertraging.

Verfproducten

VerfproductenLeegwater Paints & Stains is exclusief importeur en internationaal distributeur van de topmerken Sansin en Olympic. Daarnaast voert Leegwater haar eigen huismerk ColorSeen.

Wij kunnen de verfproducten leveren in vrijwel alle gewenste kleuren, zowel dekkend als transparant. De transparante verf zorgt voor een subtiel kleuraccent; de natuurlijke structuur van het hout blijft zichtbaar. De dekkende verfsoorten verbergen oneffenheden in het hout, zonder dat ze de natuurlijke structuur van het hout afdekken. Bovendien beschermen de verfproducten uw hout tegen schimmel- en algenaanslag.

Meer informatie over onze verfproducten.